torsdag , september 20 2018
Home / Avis / Denne gangen, kan du velge selv!

Denne gangen, kan du velge selv!

Du har allerede gått på opptil flere skoler, hvem vet, kanskje du er en av de som kan vokse opp en plass hvor de har alt fra barnehager og helt opp til universiteter og høyskoler. Men for de fleste av oss, er det en flytting og to involvert når det kommer til høyere utdanning. Nok om fakta, la oss hoppe på den gode nyheten med en gang! Dette er ikke dumt. Du får faktisk en gyllen mulighet til å «finne opp deg selv» på nytt, om du ønsker det. Men hva menes så med det? Jo, la oss gå i detaljene.

Fra vi er små gjennom skole, fritid, alt så og si, bygger vi oss opp en personlighet. et omdømme, tanker andre har om oss, og mye mer. Dette skjer alle, og skal skje alle. Vi mennesker analyserer hverandre, og bygger oss nye, eller endrer de inntrykk ovenfor hverandre, så og si hver dag. Det er her du har en en kjempestor fordel! Og om du vil, kan du utnytte dette!

Du har muligens flyttet til en helt ny plass. Kommet i klasse med totalt fremmede, og må begynne helt på starten av din nye sosiale tilværelse. Hverdagen din er ikke som den var, og du har nå en av de kraftigste verktøyene tilgjengelig for mennesker, du har blanke ark, hos absolutt alle her! De fleste av oss kjenner ingen av de vi havner i klasse med, og må tilpasse oss på nytt. Her har man mye spillerom! Du møter nye interessante folk, og blir mest sannsynlig introdusert til helt nye miljøer i form av studentorganisasjoner og ordninger ellers. Utnytt det, om du ønsker.

Om du ikke ønsker å bli betraktet slik som du har blitt tidligere, eller rett og slett bare vil ha et nytt image, dyrke nye interesser, ikke være «stemplet» fra noe du gjorde i din fortid, så har du muligheten her og nå! Ingen har hørt om deg (mest sannsynlig, dette gjelder ikke alle! bare så det er sagt!) og du kan bygge deg selv opp igjen, på en ny måte, om du har ønske om det. Du skal selvsagt ikke endre deg om du ikke vil! Å være som du er, er alltid det beste spør du meg! Men for folk som har opplevd mobbing, som dummet seg skikkelig ut på et kjøpesenter en gang, eller har opplevd å bli utestengt, du er blant nye folk nå! Ingen vet hvem du er, du har blanke ark hos alle. for å ta en kjent linje fra engelskmennene: «Reinvent yourself» . Om du ikke er fornøyd, så har du ingen fortid som blir dratt opp her, og ingen har dømt deg for den.

Men vær deg selv, det er det som teller! Du er vakker, verdifull og kunnskapsrik! Du har jo tross alt havnet her på NTNU i Gjøvik! Det er fantastiske folk i alle kriker og kroker, og man finner likesinnede folk med samme interesser, livssyn og fremtidsutsikter. Vi ønsker herved alle velkommen til et nytt skoleår! «Go get’em!»

 

Bildet krediteres til pngimage.com

av Asbjørn Medhus

About Asbjørn Medhus

Leder for studentmediene ved NTNU i Gjøvik, Mediehuset Fiber. Skriver innen de fleste sjangere. Er lidenskapelig opptatt av teknologi og data. Studerer Teknologidesign og Ledelse.

Check Also

Søndags takter uke 10

Relatert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *