onsdag , august 15 2018
Home / Avis / Intervju med Niklas Skjelin

Intervju med Niklas Skjelin

Torsdag 12. april braker det løs med konsert i huset!
Denne kvelden skal Blodsmak, Niklas Skjelin og Morten Hammerseng spille gode toner for studentene i Gjøvik.
(mer info og billetter finner du her )

 

Hvem er så Niklas Skjelin? Her har vi en mann som skapte musikksjangeren hybelpop; energifull musikk i lett og luftig levering.

En av låtene han har skrevet er «Mr. Millionær»:

Mediehuset Fiber har også gjennomført et lite intervju med Niklas:

 

Hvor lenge har du spilt ditt instrument?

Jeg har klimpra på gitarfjøla siden jeg var 14-15 år gammel og skriver låter og spiller konserter med den. Men det kanskje så mange ikke vet, er at jeg har en stor forkjærlighet for trommer og at slagverk egentlig er «mitt» instrument.

Jeg har spilt trommer siden jeg var 11 år gammel og har mange gode historier om sinte naboer som ikke kunne forstå et barns glede av å spille trommer. Det gikk faktisk så langt at en av naboene torpederte garasjen vår hvor trommesettet mitt stod og la igjen 21 oppskårede torsk. Innvollene var smurt utover trommene… Det luktet helt jævlig og så ut som en slagmark. Det er en grunn til at jeg ikke fortrekker fisk til middag.


Sivilstatus som alder og livsituasjon?

Har hittil rukket å bli 25 år gammel. Bikket nylig 102 kilo, er lykkelig gift med en helt sinnsykt bra dame og bor i et hus litt ut på landet.

 

(Hør Niklas på Spotify:)

Hva har du studert?

Om det kommer en dag hvor jeg ikke lenger kan skrive låter og reise rundt for å spille konserter, kunne jeg veldig gjerne tenke meg å jobbe innen rusomsorg eller barneverntjenesten. Å studere noen i den retningen, er en liten drøm jeg går å bærer på.


Hvilke artister, band eller musikere har inspirert deg?

Åh, det er så mange…. Felles for dem alle er at de er noen fantastiske formidlere og det de leverer er ekte. Lista går herifra og til månen om du vil. Trygve Skaug som en fantastisk tekstforfatter, Magnus Grønneberg har en nerve og sjel som jeg elsker….. Aslak haugen har stemme som kommer rett i opp i trynet på deg…

Men det som kanskje inspirerer meg aller mest, er den gleden jeg får av å dele musikk med gutta i bandet jeg har med meg. Vi er gode kompiser og har holdt sammen siden starten.

 

Favorittsjanger?

Hybelpop! Jeg følte nesten den var obligatorsik, hehe! Men fra spøk til alvor, så har jeg et svakt hjertet for popmusikk der vokalisten har en stemme som tar rommet, om du skjønner. Men egentlig har jeg ingen favoritt sjanger, altså. Jeg Hører på alt så lenge det ekte og har en nerve i seg som vekker en reaksjon i meg.

 

 

Skrevet av: Magnus Flovikholm Røyset

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Rett datamaskin, rett jobb.

Nå er tiden her igjen, tiden for nye datamaskiner til studenter over hele landet. Tilbud …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *