torsdag , september 20 2018
Home / Avis / Sommeravslutning med Klovner i Kamp på HUSET

Sommeravslutning med Klovner i Kamp på HUSET

Lørdan 26. mai skal Klovner i kamp levere en skikkelig avslutning på studieåret! Les intervju med gutta under!

Enda et semester er snart ved veis ende. Like rundt hjørnet venter sommeren og en etterlengtet ferie. Men før den tid kan studenthuset nok en gang by på en konsert publikum sent vil glemme. Den ene storheten etter den andre har gjort sitt ypperste for å gi HUSETs gjester optimal underholdning. Mot slutten av mai er det partykongene Klovner i Kamp som får lov til å stå på scenen vår.

Fra duo til Spellemannsvinnere
KiK startet opprinnelig opp som en duo i 1994. Medlemmene besto da av Aslak Hartberg og Sveinung Eide. Sistnevnte lyder også kallenavnet «Dr. S» da han er utdannet allmennlege. Før de i det hele tatt fikk utgitt noe musikk, fikk de med seg Esben «Dansken» Selvig (født i København, derav mellomnavnet) som frontmann. I 1999 kom deres første utgivelse, EP-en Bare meg. Det gikk ikke lange stunden før «Dr S» forlot de to andre for å konsentrere seg om medisinstudiet. Han har i midlertidig i årene som fulgte gjentatte ganger returnert til sine gamle bandkamerater. Ved tusenårsskiftet tok KiK imot et nytt medlem, Thomas Gullestad alias «Finger’n».

Suksessen var et faktum da de i 2002 mottok Spellemannsprisen i Hip-Hop for andrealbumet Bjølsen hospital (2001). Platen solgte forresten over 30 000 eksemplarer. Samme år som spellemannsstatuetten fikk sin plass på peishyllen, dumpa det ned enda en pris, nærmere bestemt Edvard-prisen for teksten til Nattens sønner (tredjesporet fra Bjølsen hospital). Siden den gang har de ved ujevne mellomrom kommet med flere album, singler og EP-er.

Atter en gang er Fiber på plass og gir deg herved et intervju med originalmedlemmet Aslak Hartberg, eller «Allis» da som de fleste kjenner han som. Selv er han den eneste i KiK som har vært med hele veien. Det at de i løpet av 24 år har opplevd å slå like godt an hos den andre generasjonen fans vel så bra som den første må vel sies å være et privilegium.

-Vi la jo opp mellom 2006 og 2013. At interessen var så stor og at musikken tydeligvis hadde fortsatt og spre seg var en stor overraskelse for oss.

Oppvokst på Biri
KiK som liveattraksjon har uten tvil fått en ny æra etter gjenforeningen for fem år siden. Forrige gang de holdt konsert her på Gjøvik var under Byfesten sommeren 2016. På spørsmålet om Aslak har noen minner fra denne kvelden for to år siden, viser det seg at minnene fra Gjøvikregionen går mye lengre tilbake enn som så.

-Gjøvik er alltid spesielt for meg siden jeg bodde på Biri fra jeg var fire til jeg var tolv. Der kjøpte jeg mine første plater, kikket i mine første herreblader på bruktboka og så mine første konserter. The Kids på Gjøvikmartnan var en stor opplevelse for en liten, astmatisk gutt med hodet fullt av drømmer. Da vi mange år senere kom tilbake for å spille på Byfesten og ble møtt av et stort folkehav var det magisk for meg.

 

Da det gjelder antallet publikummere eller om konsertstedet er lite og intimt eller er en gedigen arena kan resulterte i hva som helst. Det er ikke gitt at en konsert blir en suksess jo større folkemengden er.

-Ofte kan magiske musikkopplevelser komme når du minst av alt venter det. Heldigvis. Det gjør at du aldri vet hva som venter. De største konsertene kan noen gang bli en skuffelse, og de glisne konsertene der man på forhånd tenker blir krise, kan bli de gøyeste.

Men over til noe helt annet: Hvilke artister innenfor hiphop-sjangeren er så Allis’ sine favoritter? En fin blanding av stort sett amerikanske rappere som med unntak av to stykker ennå ikke har bikket tredve år.

-De siste ukene har jeg hørt ekstremt mye på svenske Yung Lean og selvfølgelig 21 Savage. Liker også Big Sean, Young Thug, Post Malone og 2 Chainz, A Boogie wit da Hoodie, A$AP Ferg, osv osv.

Solgte ut Sentrum Scene
Turneplanene til KiK har de siste årene hatt Sentrum Scene i Oslo som et fast stoppested. Hele syv av de åtte konsertene de har holdt der siden 2013 har endt med å bli utsolgt. Å selge ut denne salen i hovedstaden har nærmest blitt en tradisjon for den energiske gjengen. Men er fortsatt begeistringen like stor de gangene samtlige billetter har blitt revet bort?

-Ja, det er helt sjukt. Vi venter bare på at det skal ta slutt. En dag er vi vel tilbake på Hvelvet, hvor det hele startet foran 30 mennesker. Tror kanskje ikke det stedet finns lenger da, men…

Uansett håper nok flere fans på en oppfølger til fjorårets utgivelse, Hollywood, som i skrivende stund har rundt en halv million lytterklikk på Spotify. Er det sjanser for at det også i år kan slippes en sommersingle?

-Vi håper jo det, men vi er så travle alle tre at vi nok ikke slipper noe nytt med det helt første.


Apropos travel. Thomas «Finger’n» Gullestad var i fjor svært opptatt med å spille hovedrollen i Harald Zwarts Den 12. mann, vår generasjons filmatisering av historien om Jan Baalsrud. Så på en måte er Klovner i Kamp tilbake for fullt dette året her. Men hva med de som går glipp av konserten på HUSET, vil de også kunne få en mulighet til å se dere i aksjon i løpet av 2018?

-Vi rekker ikke så mange konserter i år, men skal spille litt i sommer på festivaler, og så blir det selvfølgelig Sentrum Scene igjen i høst. men alt blir nok nedtur etter Gjøvik… ?

Og med det ønsker vi i Fiber de som tar turen til HUSET samme kveld som Allis, Dansken og Finger’n en riktig god konsertopplevelse. Og husk å synge bursdagssang for Dansken da, dere. Riktignok litt tidlig, men han fyller nemlig 40 år den 17. juni.

Skrevet av: Egil Kristiansen
Foto av: Klovner i Kamp

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Denne gangen, kan du velge selv!

Du har allerede gått på opptil flere skoler, hvem vet, kanskje du er en av …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *