onsdag , august 15 2018
Home / Avis / Julekalender luke 2

Julekalender luke 2

2. Desember

Alternativ spilleliste for Julen 2017

For å komme i julestemning så finnes det en god oppskrift: Julesanger. Men det er fort gjort at det går i den samme trallen med “På låven sitter nissen” og “Musevisa”. Så i år presenterer Mediehuset Fiber en litt alternativ spilleliste for julen!

Radioresepsjonen – God Jul

Denne sangen ble laget av Tore Sagen i en post i radioprogrammet Radioresepsjonen i 2008. Radioresepsjonistene skulle bevise at det er enkelt å lage hitlåter og “God Jul” av Tore Sagen ble spilt inn i studio på NRK og lagt ut på iTunes, Wimp og Spotify den 7. desember 2011. Sangen toppet iTunes sin toppliste den 15. desember.

– Dette beviser jo det vi alltid har sagt. Det er lettere å lage hitlåter enn det man tror, sier Tore Sagen til NRK.no.

Eric Cartman – O’ Holy Night

Den høyt kontroversielle karakteren til Matt Stone og Trey Parker har også prøvd seg på en julesang. Dette er en morsom versjon av Adolphe Adam’s “O’ Holy Night” som ble fremført av Emily Laurey i 1847. Sangen er basert på et dikt av franskmannen Placide Cappeau. Eric Cartman sin tolkning av sangen er morsom og setter litt fokus på at selv om noen sanger er veldig kjente så kjenner ikke alle naturligvis til teksten.

Bootsy Collins – Happy Holidaze

Bootsy Collins ga ut albumet “Christmas 4 Ever” i 2006 og på denne platen tolket han flere tradisjonelle julesanger, men lagde også sangen “Happy Holidaze”. Denne platen omtales som den første platen som blander julesanger og Parliment-Funkadelic. Sangen er rolig og stemningsfull.

Twisted Sister – Oh Come All Ye Faithful

Når jeg begynte på denne listen så trodde jeg aldri at jeg skulle oppdage at Twisted Sister har gitt ut en julesang. Gruppen er mest kjent for låter som “We’re not Gonna Take it” og “I Wanna Rock” der Dee Snider(Danny Snider) er ikledd kvinneklær. Julesangen “Oh Come All Ye Faithful” ble gitt ut på albumet “A Twisted Christmas” i 2006 i klassisk Twisted Sister stil. Så hvorfor ikke ha en litt rockete jul i år?

“Wierd Al” Yankovic – The Night Santa Went Crazy

Alfred Matthew Yankovic, bedre kjent som “Wierd Al” Yankovic, slapp singelen “The Night Santa Went Crazy” den 26. november 1996. Dette er en orginal sang av “Wierd Al”, men bærer preg av flere populære sanger som f.eks “Mama I’m Coming Home” av Ozzy Osbourne. Sangen tilfører litt komedie i en ellers stressende tid og har en veldig morsom tekst.

Joe Pesci – If it Doesn’t Snow on Christmas

Joseph Frank “Joe” Pesci er best kjent fra filmene “Raging Bull”, “Casino” og “Goodfellas”, men har faktisk klart å lage en ganske morsom julesang. I 1998 ga han ut sin andre LP med navnet “Vincent LaGuardia Gambini Sings Just For You” og på denne platen finner vi denne sangen. Sangen er utført i klassisk Joe Pesci stil med et morsomt skråblikk på hvordan julenissen skal komme seg frem på julaften uten snø.

RUN-DMC – Christmas in Hollis

A&M records slapp “Christmas in Hollis” i 1987 på to samlealbum “A Very Special Christmas” og “Christmas Rap”. Navnet på sangen refererer til nabolaget hvor medlemmene i RUN-DMC vokste opp. Noen husker kanskje sangen best fra filmen “Die Hard” hvor den spilles når limosinen til John McClane kjører opp til Nakatomi Plaza. Sangen inneholder partier fra Clarence Carter sine “Back Door Santa”, “Frosty the Snowman”, “Jingle Bells” og “Joy to the World” fra 1968.

 

Så da gjenstår det bare å lage en spilleliste med disse sangene og spille den høyt på julaften!

God Jul!

 

 

 

Skrevet av:  Kay Erik Henriksen 

Foto av:  Karoline Havnsund

About Karoline

Check Also

Idrett og trening får et kraftløft!

 På bildet: Robin-Andrè Due Hermann Vi var innom studentparlamentet og intervjuet Robin-Andrè, Leder for Velferdsutvalget …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *