onsdag , august 15 2018
Home / Kravstor / Kravstor Del 3: «Presser deg»

Kravstor Del 3: «Presser deg»

Nå skal du få lese en liten kur. En liten hemmelighet.

Hele livet, har du villet ønske å imponere. Du gjør så godt du kan, men allikevel så blir det aldri godt nok. På skolen er det ikke alt som er like interessant, men du greier på magisk vis å dra deg gjennom det. År etter år og semester etter semester. Du gjør ditt beste, men det hjelper ikke.. ifølge verden.

Du skal være best på alt. Du skal ha minimum B (5) i alle fag, du skal ha en deltidsjobb, du skal engasjere deg aktivt i studentaktiviteter, du lager all mat fra bunnen av, du spiller et instrument, samtidig som du er ute på alle leteaksjoner som Røde Kors blir utkalt til. Du skal være «perfekt» på papiret. Beklager. Beklager at du føler det sånn.

Hele tiden får du høre at du kan gjøre ting bedre. Du har gjort ditt beste, men du kan tydeligvis alltid gjøre det bedre. Stilen du skrev var for kort, du hadde ikke vist utregningen din på den ene oppgaven på matteprøven og du har ikke nok muskler. Du gjør det «bra» men det er ikke bra nok, ifølge verden.

Alle skal presse deg, helst til du knekker, og litt til. Her er det ikke snakk om å bare gjøre det bra, du skal være bedre enn alle. Alle sammen.

Men, nå skal du få lese en liten kur. En liten hemmelighet. Noe som kan ta bort alt presset du føler du har på deg: DU ER BEST! Ingen er bedre enn deg, og slik er det bare. Kanskje de fikk bedre karakter på semesteroppgaven, kanskje de springer kjappere enn deg, kanskje de til og med synger bedre enn deg! (For det gjør jo ingen). Vi har alle våre svake sider, og våre sterke sider. Det at du ikke er «Best» i alt, er nettopp det som gjør deg Best.

Fuck dagens samfunn, som har blitt til et komplisert spill der det bare handler om å vinne. Og eneste måten å vinne, er ved å alltid komme først i alle løp.

Jeg vet hvordan du har det. Naboen vet hvordan du har det. Vennene dine vet hvordan du har det. Vi har alle hatt det sånn, og alle har det sånn. Vi setter skyhøye krav til hverandre, og det er ikke alltid like greit. Vi må respektere det faktum at vi er forskjellige, og at det er en bra ting, ikke en dårlig ting.

Hva? Virker jeg ikke kravstor lenger? Jo, hør nå her! Jeg krever at alle skal være mindre kravstor til hverandres prestasjoner! DET er mitt krav.

Skrevet av: Asbjørn Medhus

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Rett datamaskin, rett jobb.

Nå er tiden her igjen, tiden for nye datamaskiner til studenter over hele landet. Tilbud …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *