onsdag , august 15 2018
Home / Avis / Huset er midt i blinken for Sulele

Huset er midt i blinken for Sulele

Ved opprigg til kveldens konsert har Fiber fått en sofaprat med Morgan Sulele. Hans favorittpublikum er gjerne studenter eller festglade mennesker som skal ut å ha det gøy, så han tenker at i kveld blir veldig bra.

Morgan Sulele blir inspirert av utenlandske artister og band, og de han jobber med. Som han sier «jeg tar mye ifra litt eldre band fra gammelt av melodimessig». Han liker å bruke inspirasjon fra det amerikanske og engelske og gjøre det allsangvennlig og norskt.

Siden kveldens konsert er her på Huset, hva er ditt forhold til NTNU? «Jeg tror min far gikk på NTNU i Trondheim, ellers har jeg flere venner som studerer eller har studert ved NTNU.»

Hva er ditt favorittpublikum? «Gjerne slik som her, gjerne studenter eller festglade mennesker som skal ut å ha det gøy og kose seg, synge med på låter. Forhåpentligvis er de som kommer her i dag veldig nært det jeg vil kalle mitt favorittpublikum.»

Nå som du er på Gjøvik, er dette et sted du kunne slått deg til ro på? «Jeg har jo vært på Gjøvik en gang tidligere med P4’s Vinterlyd og har tidligere bodd på Rena i Hedmark, så du skal aldri si aldri.» Når du nevner Rena, så har jeg hørt en del på låtene dine i det siste, er det der inspirasjonen til låtene om leir kommer fra? «Jaja, uten tvil, det begynte som et tulleprosjekt der mens jeg studerte der oppe og ville tulle litt med miljøet, som var morsomt der og da.»

Siden vi før sommeren hadde en «fem på gata» om artistene som skal komme hit i løpet av høsten har vi plukket ut tre spørsmål derfra. Så hva skal til for å fenge en gråhåret mann over 50?

«Det er vel å spille litt på ting de har hørt før og gjerne har et forhold til. Mitt hovedpublikum er jo ikke folk over 50, men når jeg var med på Jahn Teigen programmet på TV Norge så var det mange over 50 som skrev meldinger til meg og sier at jeg traff dem veldig til tross for at jeg gjorde det på en veldig pop-ung versjon av hans låt.»

Hvor mye penger skulle du hatt for å bytte navn til Morgan Ukulele?

«Det er ganske mange som kaller meg for det allerede, så da skulle jeg nok hatt litt penger, det er jo et alias uansett, et artistnavn, så man kunne jo alltids skiftet for moro skyld. Jeg skulle nok hatt en god del.»

Så er det noen som er litt kritiske i sin måte å spørre på. Hvorfor er alle sangene dine så og si helt like? «Mange som kanskje vil si det, noen av de er nok likere enn andre, men det er ganske stor forskjell på låtene om du hører på en hel konsert slik som i kveld. Det er helt annen instrumentering på forskjellige låter. Så her er det bare å komme på konsert.»

Tekst av: Svein-Erik Strandabø Olsen
Foto av: Kristian Elseth

About Asbjørn Medhus

Check Also

Rett datamaskin, rett jobb.

Nå er tiden her igjen, tiden for nye datamaskiner til studenter over hele landet. Tilbud …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *