onsdag , august 15 2018
Home / Kultur / Halloween på 1-2-3: Del 1

Halloween på 1-2-3: Del 1

Trenger du tips til Halloween-kostyme? Look no further!

Halloween nærmer seg med stormskritt, og er du som meg har du allerede bestemt deg for kostyme opptil flere ganger, og sitter nå og ikke helt vet hva du skal gjøre. Kanskje hadde du som så mange andre tenkt å være klovnen fra IT, men ikke funnet noe kostyme til det, eller bare funnet ut at du vil være noe annet? Her kommer en tre-delt artikkel om tips til hvordan du kan få det beste ut av ditt Halloween-kostyme. Her vil det være tips til deg som ELSKER halloween, og til deg som egentlig ikke bryr deg, men vil gjøre noe når du blir tvunget med på fest av dine kamerater. Vi begynner med oss som er ivrigst, og du vet kanskje at mange butikker allerede har begynt med å selge Halloween-ting? Jeg har vært på ”skattejakt”, og i skrivende stund var ihvertfall alt jeg nevner tilgjengelig i butikkene jeg nevner.

Tips nummer 1: Hvor kan du kjøpe?

Vi er tidlig ute, og det betyr at det er fortsatt tid til å bestille kostymer. Hvis du ikke har tid eller ressurser til å lage selv, men har noen kroner til overs, kan det å bestille et kostyme være den desidert enkleste måten å få tak i et på. Superkul.no har ganske mange variasjoner og er du litt vågal og vil bestille fra utlandet har vi halloweencostumes.com, også har vi  selvfølgelig gode gamle ebay. Du kan garantert få tak i noen masker og ansiktsmaling og diverse i lekebutikkene også og hvis du er størrelse type strek så kan det hende du kan snike deg inn i et barnekostyme – uten å være for creepy selvsagt. De har også litt variasjoner av kostymer på Europris! Og hvem vet, kanskje du finner kule props eller klær på Fretex?

Tips nummer 2: Gjenbruk

Kjøp et enkelt kostyme som kan brukes flere år! Jeg kjøpte meg en kjole på ebay som var i en sånn stil som de stereotypiske feene, og den har jeg brukt til å være en død fe, en svart brud, og jeg har planlagt flere kostymer fremover som den kan brukes til. – ja, jeg er en sånn en.

Tips nummer 3: Syerske søkes!

Allier deg med noen som kan sy. Og det er det. Da kan du få til omtrent hva du vil, men husk at det koster penger for materialet også.

Tips nummer 4: Død eller sexy

Det enkle er ofte det beste. Det er dessverre mange som assosierer Halloween med sexy, hvilket betyr at du kan ta et hvilket som helst utgangspunkt – og gjøre det sexy. Det er jo ingen vits å være en sykepleier, når du kan være en sexy sykepleier, am I right? Eller enda bedre, da også hva som helst, men sett ”død” foran. Død sykepleier, død politimann, død tannlege, du skjønner tegninga.

Tips nummer 5: Hacks

Det finnes mange kule hacks på Youtube, ja internett generelt, så hvis det er noe spesielt du er ute etter, google it. Det finnes garantert enkle DIY’s på alt det kule tilbehøret du kunne tenkt deg, men ikke har råd til akkurat nå.

Tips nummer 6: Gruppekostymer

Få med deg gjengen og lag noe kult av at dere er en gjeng, finn favoritt tv-serien og kjør et ”cosplay”. Dere kan selvfølgelig gjøre det skummelt. Eller sexy hvis dere må. Dere kan jo for eksempel være zombiesimpsons. Eller Avengers-gjengen, Disney-skurker, the Kardashians eller deltagere fra Paradise Hotel.

Tips nummer 7: Kroppsmaling

Kjøp kroppsmaling i en eller annen farge, og vær… et eller annet. Test det i god tid så du vet at det helt sikkert går av i vask, så du slipper å gå med lilla armer på jobb dagen etter. Et helt tilfeldig eksempel uten noen form for bakgrunnshistorie der altså, jeg lover. Det er også lett å tipse om det nå og huske på det både før på kvelden og mens du ordner deg, men det er veldig lurt å dusje før du legger deg i senga, slik at du slipper å legge igjen ett full-size fargeavtrykk på sengesettet. Du kan for eksempel være en avatar, en minion (lilla eller gul), en banan, eller hva som helst annet som er en hel farge.

Du har enda god tid, så gjør det beste du kan og utnytt alle ressurser. Internett er magisk og du får tak i det meste og du kan få det ganske rimelig hvis du bare leter på riktig plass. Hvis du tar en runde innom CC finner du garantert noe du kan du bruke. Lykke til! Det kommer flere tips neste uke, så ikke gi opp helt hvis du ikke ble noe klokere av dette, da.

Tekst av: Anette Brenden
Foto av: Anette Brenden

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Rett datamaskin, rett jobb.

Nå er tiden her igjen, tiden for nye datamaskiner til studenter over hele landet. Tilbud …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *