onsdag , august 15 2018
Home / Kravstor / Kravstor del 2: Steinalderen

Kravstor del 2: Steinalderen

Internett-kvoten fører oss tilbake til steinalderen!

Jeg vil først begynne med å skryte litt av Sit (Samskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim) og alt det gode arbeidet de gjør! Rundt på diverse campus i landet, deres håndtering av boliger og alt annet de bidrar med i studentlivet. Dette er meget dyktige folk som virkelig har fått opp et knallbra system! Det er derfor det som kommer nå, virkelig svir.

Dere har en internett-kvote som hører hjemme i 2010. Dette er fra alle oss som bor på hybel (i hvert fall undertegnede). Sant skal sies så har dere ganske så kjapt og effektivt nett, men hva hjelper det når kvoten er på 50 GB ned og 20 GB opp i løpet av 24 timer. Nå tenker sikkert de fleste av dere: «Herregud! Er ikke det mer enn nok?!»

-Nei, nei dette er ikke nok. Ikke i 2017. Ikke for meg.

Scenario: Det er lørdag og du har endelig en pause fra studiene (som om det er den eneste, du lurer ikke meg!). Du har nettopp fått opp netflix, viaplay eller HBO Nordic og er klar for seriemaraton eller kanskje en film og to. Alt virker greit og kvelden blir bra, iallefall virker det som en kveld uten noen konsekvenser.

Dagen etterpå, har du plutselig, uten forvarsel, ingen internett i hele boligen din. Det er helt dødt. Om du ikke har 4G på mobilen, la meg få ønske deg velkommen til 19-Pil og bue(gammeldags eller bakstreversk red. anm). Her blir du sittende det neste DØGNET i skammekroken fordi du har gått over grensen du har fått.

Da tenker du sikkert: «Hmm.. vel, hva om jeg ikke laster opp noe? Da har jeg vel mye til overs? Nesten 70 GB ned?»

-Nei, så lett er det nok ikke, kjære deg.

Om du overskrider 50 GB ned, med så mye som 1 GB, så hjelper det ingenting om du bare har brukt 15 av 20 i opplastningskvoten din. Du har fortsatt på ett punkt gått over grensen din, og har nå blitt koblet av «World Wide Web».

For å gjøre dette enda mer kjipt, la oss si at du kom på at du har en innlevering til mandag, som du må få levert i Blackboard. Gratulerer, du har ikke internett. Og nei, ikke tenk på å spørre naboen siden systemet husker hvilken enhet som har overskredet trafikkbegrensningen. Hvis denne enheten kobles til en annen port før 48 timer er gått vil også denne porten bli sperret.

Teoretisk sett, sitter da både du og naboen, i 19-pil og bue.

IT-tjenesten til NTNU «Orakel» i samarbeid med Sit gjør mye bra og all ære til de! Men akkurat her er det virkelig noe som skurrer hos meg i hvert fall. Vi er i 2017. YouTube og Streamingtjenester er populært som aldri før og mer av studentlivet og skolehverdagen foregår mer og mer på internett.

«Men du kan jo bare unngå og se så mye på Viaplay’en og netflix’en din?» – Hah! Komiker du…

Er jeg kravstor om jeg er ute etter større kvote? Vel, ja? Men hvorfor ikke?

Internettkvoten gjelder i følge Sit ikke i noen av Gjøvik sine studenthybler.

Skrevet av: Asbjørn Medhus
Foto av: Asbjørn Medhus

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Rett datamaskin, rett jobb.

Nå er tiden her igjen, tiden for nye datamaskiner til studenter over hele landet. Tilbud …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *