onsdag , august 15 2018
Home / Kravstor / Kravstor del 1

Kravstor del 1

Kosthold koster!

Jeg er en norsk ung mann, vokst opp i «generasjon prestasjon» og er et såkalt «Oljebarn».  Jeg er fornøyd, men samtidig ikke. Jeg ser mye rundt meg, som jeg skulle ønske var litt annerledes, og det er det jeg vil prøve å få annerledes.

Jeg er ny student her på NTNU i Gjøvik, og så langt, er det ganske så bra her! Byen er flott, skolen er helt konge, og miljøet her er knallbra! Men (ja, klassisk nok, et MEN) det er noe jeg har lagt godt merke til nå som student uten deltidsjobb, det er nemlig penger.

Ikke vet jeg, eller har jeg noe med hva alle andre får, men jeg får i hvert fall nok til å dekke husleie og strøm her i hybelen min hos Sit, men utover det er det ikke mye igjen å skryte av. Om man i tillegg skal spare opp, la oss si til en liten ferie 1 gang hvert 2 år, eller en liten bil, kanskje hus? Nei, da er du god!

Til og med som en gnier, er ikke dette alltid like lett. Det er mange grunner til lavere priser, mye spiller inn. Den 10’eren du sparte på pølsepakken den kan komme godt med den, for all del! Jeg er nå slik som folk flest, mat er mat, men den tankegangen fungerer ikke i lengden.

Med en slik «gnier-diett» som jeg har valgt å kalle det, ender man opp med nudler, pølse i brød, og knekkebrød. ‘Men det er vel ikke vondt det vel?’ – Nei, for all del! Det funker bra det … i 1 uke. Etter det så merker man fort at det er noe som mangler.

Mangel på skikkelig ernæring, det er en kjempestor faktor. Jeg sier ikke at billig mat er dårlig og jeg er selv trofast mot REMA 1000, Coop og FirstPrice sine produkter, så ikke ta meg på det! Det jeg vil fram til, er at de få grønnsakene og frukten man faktisk burde ha, det koster, og så til de grader.

Dere som har råd til å dekke 5 om dagen, gratulerer!

Så, hvor vil jeg med dette? Vel, Rema 1000 har appen sin, Coop har medlemskortet, Kiwi kjører sitt opplegg, og Norgesgruppen har Trumfen sin. Men hadde det ikke vært topp med en Studentrabatt her? Det behøver ikke å være noe digre prosenter som ødelegger for kjøpmenn og butikkjeder, men hva med la oss si 1% eller 2% eller kanskje så langt som 5%?

Ja, jeg vet jeg er kravstor. Men synes det er rart at Peppes og BurgerKing og Kinoen har rabattkuponger og tilbud, mens dagligvarekjedene ikke vil/kan bidra? Eller er det kanskje ingen som har spurt de? Fast rabatt ved gyldig student ID eller scanning av diverse godkjente kort, burde definitivt være noe!

Kravstor? Ja, hvorfor ikke?

Skrevet av: Asbjørn Medhus

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Rett datamaskin, rett jobb.

Nå er tiden her igjen, tiden for nye datamaskiner til studenter over hele landet. Tilbud …

One comment

  1. Du har tilbud på Kiwi (Norgegrppen) og Coop, begge to 1% med medlemskortet og Trumf kortet, 2% om du har Trumf Visa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *