onsdag , august 15 2018
Home / Avis / Stor deltakelse på forhåndsstemming!

Stor deltakelse på forhåndsstemming!

Mange studenter og ansatte benyttet muligheten for å forhåndsstemme i dag!

Mandag den 4. september ble det avholdt forhåndsstemming til Stortingsvalget 2017 en uke før ordinær stemming mandag den 11. september. Fra kl 10:00 til 14:00 var det nesten konstant kø og mange benyttet muligheten til å stemme. Både studenter og ansatte møtte opp for å stemme på sitt parti og mange stemte kanskje for første gang.

Stor valgdeltakelse

Valgfunksjonærene fortalte til Fiber at de ikke hadde fått tid å ta seg pause siden det var så mange som skulle stemme. Dette viser kanskje noe nytt om studentene som gjerne blir betegnet som lite engasjerte. Det ble avholdt debatter med representanter fra nesten alle stortingspartiene på studentenes hus «Huset» på torsdag den 31. august og det kan godt tenkes at dette har bidratt til å engasjere flere studenter. Dessverre så var det ikke mulig å få et nøyaktig tall på hvor mange som stemte ved NTNU i Gjøvik i dag siden det var forhåndsstemming flere steder i Gjøvik i dag. Ifølge valgfunksjonærene så ble det fylt to valgurner med stemmesedler i løpet av fire timer. Mange studenter er ikke manntallsført i Gjøvik Kommune og dermed kan en slik forhåndsstemming føre til at de faktisk stemmer ved valg.

Ønsker seg flere dager

Stedlig leder for Studentparlamentet i Gjøvik ønsker flere dager med forhåndsstemming Foto: Privat

Stedlig leder for Studentparlamentet i Gjøvik, Julie Heiberg, er fornøyd med at mange valgte å forhåndsstemme på campus i dag, men påpeker at mange studenter ikke er på campus hver dag og noen har undervisning utenfor campus enkelte dager. «Når man ser hvor mange som velger å forhåndsstemme her så ønsker vi gjerne at tilbudet utvides til to dager ved neste valg slik at flere får muligheten til å stemme. Til sammenlikning så har Gløshaugen ved NTNU i Trondheim fire dager med forhåndsstemming».

Skrevet av: Kay Erik Henriksen
Foto av: Kay Erik Henriksen

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Rett datamaskin, rett jobb.

Nå er tiden her igjen, tiden for nye datamaskiner til studenter over hele landet. Tilbud …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *