onsdag , august 15 2018
Home / Avis / Lokalpolitikere støtter studentene!

Lokalpolitikere støtter studentene!

SV, Krf og Venstre har i dag inngått en avtale med studentene i Gjøvik!

Første- og andrekandidatene til Oppland SV, Oppland Venstre og førstekandidaten til Oppland KrF skrev i dag under på en avtale mellom studentene i Gjøvik og stortingskandidatene i Oppland. Avtalen er et sett med punkter som Studenttinget NTNU vil at politikerne skal forplikte seg til i kommende stortingsperiode. Kravet inneholder blant annet Studentkravet 2018 fra Norsk Studentorganisasjon (NSO) som sier noe om satsning på studentboliger og økning av studiestøtte.

Avtalen underskrives av f.v Lisbeth Fremstad Morewood (SV), Hans Olav Lahlum (SV), Hilde Ekeberg (KrF), Ketil Kjenseth (V) og Stine Hansen (V).

 

Satsning på høyere utdannelse

«Jeg skriver under på at jeg mener en høyere utdanning og bedring av studentenes situasjon er en investering for fremtiden» står det øverst i avtalen som er signert av overnevnte kandidater. Dette innebærer blant annet en prioritering av tilskudd til bygging av studentboliger og 11 måneders studiestøtte som skal økes til 1,5G. Studiestøtten vil da økes med drøyt 34 000,- og det skal nås et mål på 20% nasjonal dekning på studentboliger.

Du kan lese mer om avtalen og studentkravet på NSO sine hjemmesider her

Forventer flere signaturer

Alle første- og andrekandidater til Stortinget fra Oppland har blitt invitert til å signere avtalen med studentene og det forventes at flere partier stiller opp for å forplikte seg til en satsning på studentene i kommende stortingsperiode. Stedlig leder ved Studentparlamentet i Gjøvik, Julie Heiberg, har fått ansvaret for å samle inn signaturer i Oppland samtidig som Studenttinget i Trondheim har ansvaret for Sør-Trøndelag og Studentparlamentet i Ålesund har ansvaret for Møre og Romsdal.

Skrevet av: Kay Erik Henriksen
Foto av: Kay Erik Henriksen

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Rett datamaskin, rett jobb.

Nå er tiden her igjen, tiden for nye datamaskiner til studenter over hele landet. Tilbud …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *