onsdag , august 15 2018
Home / Avis / Avslutningskonsert på Huset

Avslutningskonsert på Huset

Lørdag den 27. mai var det duket for avslutning på skoleåret med utekonsert på Studentenes hus Huset. Donkeyboy var hovedartisten mens Sweater Weather fra Østre Toten sto for oppvarminga til vårens største begivenhet.

Skrevet av: Kay Erik Henriksen
Foto av: Susanne Stenshagen og Margrethe Cecilie Romskaug

Fiber var på plass blant de andre frivillige litt før utescenen til Huset åpnet og tok temperaturen på stemningen. I mylderet av frivillige studenter som jobber så finner vi lederen og nestlederen for Studentparlamentet, Ole-Jacob Oosterhof og Veronica Renstrøm. De er i full gang med å grille hamburgere og pølser til de som jobber frivillig. «Dette er det mest hyggelige jeg gjør som leder av parlamentet», sier Ole-Jacob. Litt lengre inn på plassen så ser vi at Donkeyboy har lydprøver mens Sweater Weather sitter i solen og ser på. Været er virkelig med på å gi studentene en god avslutning på skoleåret og har skrudd opp temperaturen for anledningen. Når vi sjekket temperaturen via Snapchat filteret så viste den 28 grader.

Dedikerte fans

Dørene ble åpnet for publikum kl 19 og mange fans møtte opp for å støtte lokalbandet fra Østre Toten, Sweater Weather. De åpnet sommeravslutningen litt over kl 20 med sitt særegne preg på en slags alternativ rock. Det er ikke fullt med publikum foran scenen, men bandet har på kort tid fanget oppmerksomheten til en del fans. Sweater Weather spiller en blanding av rock og pop som gir deg en følelse av Nirvana, Foo Fighters og Kings of Leon. Det hele avsluttes med rop fra publikum om det undertegnede vil kalle Sweater Weather sin mest kjente låt, Stacy. «Og det skal dere få», sier Espen Thomassen som står for vokal og gitar. De legger opp til en god festivalstemning før Donkeyboy inntar scenen med sine meget kjente sanger.

Bilde: Sweater Weather leverte som vanlig på et høyt nivå og satt stemningen før Donkeyboy kom på scenen.

Festival-følelsen

Donkeyboy går på scenen rundt kl 2130 og spiller hit etter hit foran nærmere 600 publikummere i sommerværet. Flere av publikummerne danser til kjente sanger og stemningen er god på og foran scenen. Donkeyboy leverer på et høyt nivå og gir oss den følelsen av sommer og festival. Mellom hitene fra scenen så kan man se at flere studenter benytter denne muligheten til å si farvel til medstudenter enten fordi de ikke sees før etter sommeren eller fordi de er ferdige med studiene. Dette føles veldig passende til et bakteppe av P3-pop fra Donkeyboy. Publikum er med på allsang og flere har tatt på seg danseskoene uavhengig av promille. Alt i alt så leverer Donkeyboy det vi alle har forventet; en skikkelig avslutning på et semester som preges av mye press og stress for den normale studenten. Ved siden av meg står Ole-Jacob Oosterhof og vi synger med begge to, mens vi etter konserten sier våre farvel og «vi sees» mens området tømmes for folk i 23-tiden. Donkeyboy har akkurat avsluttet konserten med å spille en versjon av «City boy» hvor trommeslageren, Thomas Drabløs, og bassisten, Kim André Johansen, ble stående igjen til sist. Når jeg går hjem fra konserten så føler jeg at semesteret er avsluttet på en god måte takket være Donkeyboy og Sweater Weather. Denne avslutningen får en A+ fra meg og jeg håper at det ikke tar fem år til neste gang Donkeyboy kommer til Gjøvik igjen. God sommer!

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Søndags takter uke 10

Relatert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *