onsdag , august 15 2018
Home / Avis / Gjøvik Kino Filmfestival

Gjøvik Kino Filmfestival

Skrevet av: Robin Herrmann

Foto av:  Robin Herrmann

Er du student og skal tilbringe sommeren i Gjøvik? Da er dette absolutt noe du må få med deg!

Gjøvik Kino som er en del av Gjøvik Kultursenter henvender seg til den økte studentmassen på Gjøvik med filmfestivalen Popcorn Filmfest.

”I år programmerer vi filmer som vi tror treffer studentene på Gjøvik. Vi ønsker nye og gamle filmentusiaster velkomne” sier festivalsjef Marte Skoglund.

Festivalsjef Marte Skoglund

FESTIVALSJEF: Marte Skoglund

 

Popcorn Filmfest blir arrangert for femte år på rad, men dette er første året studentene er tiltenkt som hovedmålgruppe. I år lander festivalen på storpremieren av Wonder Woman, så de har valgt å fokusere på sterke jenter, atypiske kjønnsroller og filmer som utfordrer den tradisjonelle oppfatningen av kjønn.

”Det finnes utrolig mange filmer som representerer gutter og jenter på utradisjonelle måter, og det er viktig at disse filmene fremheves. Spesielt innen japansk animasjon, også kalt «anime» tør de i mye større grad en Hollywood å gå litt utenfor rammene”


Åpningskvelden

Festivalen åpner fredag 16. Juni med «Wonder Woman», filmquiz og nattvisning av filmen ”XX”. Det er en horrorfilm i 4 deler regissert av 4 lovende kvinnelige regissører. Dette er horror på sitt beste. Filmen ble vist på Sundance Filmfestival tidligere i år.

Premieren på ”Wonder Woman” blir en del av åpningskvelden og det blir en utstilling om Wonder Woman gjennom tidene i foajeen.

Wonder Woman Plakat XX Plakat


Your name (Kimi no Na wa)

”Your name” er en Japansk animasjonsfilm som har tatt verden med storm i år. Makoto Shinkais film er et et animert kunstverk av høy klasse i følge Aftenposten som ga filmen terningkast 6.

Your Name Plakat


Nånting måste gå sønder

I ”Nånting måste gå sønder” utforsker regissøren kjønnsuttrykk, identitetsproblematikk og forelskelse. Soundtracket til filmen skiller seg ut som en av de beste soundtrack på lenge.

Nånting Måste Gå Sønder Plakat


PRINSESSE MONONOKE

PRINSESSE MONONOKE er filmen som i 1997 satte Studio Ghibli og regissør Hayao Miyazaki på det internasjonale filmkartet – og med sitt fokus på hvordan menneskehetens utvikling truer med å ødelegge jordas økosystem er den mer aktuell enn noen gang. Filmen har en mørk og dyster stemning og passer derfor ikke for de yngste. New York Post omtalte filmen som «animasjonsfilmens svar på Star Wars» da filmen hadde premiere i USA.

Prinsesse Mononoke Plakat


The Fits

Filmen «The Fits» vant hovedprisen under Tromsø Internasjonale Filmfestival og blir vist under årets Popcorn Filmfest. Denne hypnotiserende lavbusjetts-filmen fra Cincinatti var en av fjorårets sterkeste amerikanske indiefilm-debuter.

The Fits Plakat


Stor overraskelse

”Også har vi en deilig overraskelse for Anime-interesserte”
”En eksklusiv visning av Sword Art Online- Ordinal Scale ser ut til å bli det store trekkplasteret” sier festivalsjef Marte Skoglund entusiastisk.
”Vi venter kun på en siste velsignelse fra en komite i Japan, og så er det i boks.”

Sword Art Online Plakat


Integrering av studenter

Det som gjør Popcorn Filmfest enda mer aktuell for studenter er at de videre planene for festivalen er å la studentene bestemme film-programmet. Så har du en spirende festivalentusiast i magen har du mulighet til å få være med å arrangere en filmfestival neste år. Besøk Popcorn i år og se fantastiske filmer og se salene du kan arrangere filmfestival i neste år!

For å lese mer kan du besøke Filmfestivalen sin Facebook side her , eller deres nettside her.

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Søndags takter uke 10

Relatert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *