onsdag , august 15 2018
Home / Avis / Fiber møtte Sweater Weather på backstage!

Fiber møtte Sweater Weather på backstage!

Oppvarmingsbandet for Donkeyboy er Sweater Weather fra Østre Toten og et kjent band for en del studenter ved NTNU i Gjøvik. Fiber satt seg ned på backstage sammen med gutta i Sweater Weather få timer før konserten.

På den vanlige backstage på Huset så finner vi Sweater Weather i sofaen hvor signaturen deres pryder veggen ved siden av Honningbarna, Staut og mange andre band som har spilt på Huset. Bandet øver på Kapp og består av Espen Thomassen på gitar og vokal, Erik Hammerstad på sologitar, Markus Bergrud Våga på bass og Kent-André Skinstad på trommer. Espen og Markus sitter i det ene hjørnet av sofaen og spiller FIFA 16 mens Erik og Kent sitter i andre hjørnet og slapper av. Det er en rolig gjeng som sitter sammen få timer før de skal varme opp for Donkeyboy.

Ikke aktuelt med coverlåter

«Det er veldig kult at kravet for at vi skulle få lov til å varme opp for Donkeyboy var at vi kun måtte spille egne låter», sier Sweater Weather og fortsetter med at de ikke har hatt så god tid som de kanskje ønsket seg før konserten fordi de har måtte gjennomføre andre spillejobber også. «Vi satt jo opp en liste med forslag over sanger vi kunne spille, men fikk fort en tilbakemelding om at vi ikke fikk spille coverlåter», sier Kent-André. Resten av bandet er enige i at det var en stor sjanse for å kunne vise frem sitt eget materiale og at det var befriende å slippe og spille coverlåter. Bandet spiller mest konserter hvor de må spille sanger etter hva slags publikum de har og dermed har det vært en litt annen tankegang før denne konserten. «Det er veldig vanskelig å få spillejobber med eget materiale når man ikke allerede er kjent, så det er gull å få en sånn mulighet som i dag», sier bandet. Sweater Weather har jo etter hvert blitt et kjent band for en del av studentene på campus. Siden fjor høst så har de sammen med Bandgruppa på NTNU spilt fire ganger for studenter både på Friscena på Gjøvik Kino og på Huset. Bandet kom også på andre plass under «Gjøvik Got Talent» under UKA17 til stor jubel fra studentene og en fin pengepremie i lomma hjem til Kapp.

Når begynte dere å spille sammen?

«Sweater Weather er halvannet år gammelt», sier Kent-André mens Markus legger til at de har spilt sammen før, men i flere forskjellige band. Bandet forteller også at de deler øvingslokalet med bare et annet band og det gir dem mye frihet til å øve til forskjellige tider. «Bandet startet jo litt sånn for moro skyld», sier Markus og blir avbrutt av Kent-André som sier «Ja, men nå er det ikke moro lenger», med et litt lurt smil.

Bilde: Sweater Weather slapper av backstage og intervjues av Fiber sin journalist, Kay Erik Henriksen.

Bilde: Sweater Weather slapper av backstage og intervjues av Fiber sin journalist. Fra venstre: Kay Erik Henriksen, Kent-André Skinstad, Erik Hammerstad, Markus Bergrud Våga og Espen Thomassen. Foto: Kristian Elseth

Hvor mange sanger spiller dere i dag?

«Vi hadde planlagt å spille åtte sanger, men en sang ble kutta fordi vi ikke følte at den passet helt inn som oppvarming før Donkeyboy, sier Espen og Markus. Vi har noen rocka sanger og noen litt rolige sanger så vi prøver å balansere det litt. «Det er veldig stort å få den sjansen og vise oss for både Donkeyboy og studentene, sier Espen. «Vi sendte jo en mail til Huset om vi fikk lov til å spille en konsert på Huset» sier Markus. Det var bookingansvarlig på Huset, Kristian Elseth, som kom med forslaget om å varme opp for Donkeyboy, sier Kent-André. -Vi er evig takknemlige for det Huset har gjort for oss slik at vi kunne vise oss frem og gi oss muligheten til å spille for mange, sier Espen og Erik.

I hvilken sjanger vil dere si at dere hører hjemme?

«Vi har vel egentlig ikke noe navn på det og vi har prøvd å komme frem til hva det kan være», sier Espen. «På facebook siden vår så står det vel alternativ rock, men det er jo ikke det heller. Kanskje noe alternativ-pop-rock-sak», sier Kent-André. Bandet diskuterer mye frem og tilbake og kommer vel ikke frem til at de er i noen spesiell sjanger, men pendler mellom vise-rock og punk-rock og alt imellom.

Hva forventer dere når dere går på scena?

«Stappfullt med folk», sier Kent-André. «I alle fall 20», skyter Erik inn. Espen fortsetter med å si at de forventer å ha det gøy på scena og at det er morsomt å avslutte skoleåret for studentene. «Vi gleder oss også til å se Donkeyboy etterpå», sier Markus. Og det siste spørsmålet jeg hadde var det viktigste for meg personlig. Kommer dere til å spille Stacy? «Hu kjem hu», sier Kent-André. Stacy har kanskje blitt den mest kjente låta til Sweater Weather og den har blitt spilt alle gangene de har opptrådt for studenter og undertegnede.

Etter at intervjuet er over så setter Sweater Weather seg ned i sola foran scena og får med seg lydprøvene til Donkeyboy.

Skrevet av: Kay Erik Henriksen
Foto av: Kristian Elseth,Susanne Stenshagen og Margrethe Cecilie Romskaug

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Søndags takter uke 10

Relatert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *