torsdag , september 20 2018
Home / Avis / Fiber møter Donkeyboy!

Fiber møter Donkeyboy!

Skrevet av: Kay Erik Henriksen
Foto av: Kristian Elseth

Vi møtte Donkeyboy timer før de gikk på scenen for å avslutte skoleåret på NTNU i Gjøvik. Været var strålende med temperatur opp mot 30 grader i skyggen og festivalfaktoren var høy allerede på formiddagen og Donkeyboy var klare for å gi studentene sommerfølelsen.

Andre etasjen på Huset er satt av til backstage-område til Donkeyboy og når jeg kommer opp trappa for å intervjue de, kommer jeg rett inn i en diskusjon mellom brødrene Kent og Cato Sundberg om de har spilt på Gjøvik eller i området her før. Jeg hadde med meg en avis fra Fiber utgitt etter fadderuka i 2012 hvor forsiden prydes av Donkeyboy sin åpningskonsert. Når Peter Michelsen kommer inn i samtalen så blir han også overrasket over at de har spilt her før og at de skal spille på en scene på nesten akkurat den samme plassen som de gjorde for fem år siden. Kent, Cato og Peter setter seg ned for å snakke litt med Fiber om hvordan det er å være tilbake på Gjøvik og deres forventninger til kvelden.

Så sprøtt!

«Så sprøtt, jeg kjenner meg ikke igjen i det hele tatt!» sier Cato. Etter litt betenkningstid så forklarer han videre at det ikke er så veldig rart egentlig. «Når vi kom hit så satt vi i en minibuss og ble rygga inn til døra, tok på oss solbriller og gikk rett inn på backstage. Dermed så tenker man ikke over om man kjenner seg igjen eller ikke», sier Cato. «Vi har jo ikke stått på scenen ennå så det kan hende at vi kjenner oss bedre igjen da», sier Cato til Peter som føler at det er litt flaut at han ikke husker at Donkeyboy har spilt på samme plassen før.

Bandet har hatt stor suksess i Norge med hele tre førsteplassen på VG-lista og det hele begynte med «Ambitions» i 2009. Donkeyboy var på Gjøvik og spilte for studentene, ved den gang Høgskolen i Gjøvik, og det var over 800 personer som fikk med seg deres største hit «City Boy» som de avsluttet konserten med i 2012. Siden den gang har de sluppet flere hits med jevne mellomrom, men etter suksessen i 2009 så har det blitt mindre nye sanger på topp-plasseringer.

edited2
Bilde: Fiber sin journalist, Kay Erik Henriksen, intervjuer Peter Michelsen, Kent Sundberg og Cato Sundberg fra Donkeyboy få timer før konserten. Foto: Kristian Elseth

Hva har skjedd med Donkeyboy siden sist dere var her i 2012?

«Alle bandet har blitt pappa», sier Kent mens Peter skyter inn at selv lydmannen har blitt pappa. «Det førte jo til at det ble en litt roligere periode for oss siden alle fikk barn innenfor det samme året. Vi hadde en periode på rundt 8 måneder hvor vi ikke spilte sammen», sier Cato. Helt til slutt så legger Kent til at Lasse Michelsen på tangenter er den eneste som ikke er pappa ennå.  «Så alle utenom Lasse har blitt pappa», legger han til. Bandet sier at de helst ser for seg at de slipper en konseptbelagt EP med litt færre låter enn et helt album, men de er ikke sikre på om de får med seg plateselskapet på det ennå. Når jeg spør de om plateselskapet forventer mer hits enn album og EP så svarer de: «Plateselskapene i dag er ikke så glade i album, men mer spillelister på Spotify». De sier at de ser for seg at en fin mellomting kan være en EP med litt færre låter slik at de fremdeles kan gi publikum en god konsertopplevelse. En EP inneholder som regel mellom 5-9 sanger.

Hva forventer dere av publikum i dag og studentene som nå ikke er høgskolestudenter lenger?

«Dette er den første gigen vår i sommer og vi forventer oss vel en slags festivalstemning med tanke på det fine været», sier Peter. «Vi har jo også spilt for studenter ved universitet før, men vi merker ikke så stor forskjell». «De blir jo jævelig fulle da», skyter Cato inn, «det blir nok den største forskjellen hvis det blir noen forskjell». «Det er nok mer avhengig av hvor man er, hva slags mennesker man forventer. Menneskene oppover Oppland og Hedmark er vel generelt litt mer rolige kanskje», sier Peter.

Et tilbakeblikk til 2012

Jeg tar frem avisa fra 2012 og advarer DB om at jeg kommer til å ta frem noen kleine spørsmål fra den artikkelen. «At vi ikke lærte å prate da», sier Cato litt oppgitt. Og man kan se litt på de tre i sofaen at de ikke vet helt hva de skal forvente seg.

Sist så ble det nevnt at Peter ikke hadde fått seg en dame i Gjøvik så derfor var det naturlig å spørre om han hadde fikset det til denne gangen.

«Nå har jeg jo fått samboer og barn så det kapittelet er stengt for min del altså», sier Peter. Da bryter Cato inn med spørsmål om han hadde fått prøvd noen fra Gjøvik i perioden fra sist han var her og før han fikk samboer. «Tror ikke jeg har prøvd noen fra Gjøvik altså», sier Peter litt forsiktig og sjenert. «Er det å anbefale», spør Cato meg om og jeg sender spørsmålet videre til bookingansvarlig Kristian Elseth, hvorpå han svarer med et stille nikk til lett humring fra sofaen. «Nå er det jo ingen som er single i bandet lenger så det blir ikke så mye sånt», sier Cato. «Men ser du han til høyre der borte», sier Kent og peker litt diskret på Kim André Johansen som spiller bass. «Han der, han har vært i Gjøvik han», sier Kent.

Lukter på sokkene sine før konsert

Til slutt så leser jeg litt fra avisa om hva de sa i 2012 om hvilke ritualer de hadde før de gikk på scenen. «Var det der med at Thomas lukta på sokkene sine?», spør Cato umiddlebart. Thomas Drabløs er trommeslageren i bandet og det ble sagt i 2012 at han måtte lukte på sokkene sine før han skulle på scenen. «Det er fortsatt et rituale han utfører før hver konsert», sier Cato og legger til at Kent alltid må gå på do rett før eller under starten av konsertene. «Hvis det er et sted i konserten du kan se at jeg går på do så er det under sangen «Caught in a life» fordi da synger jeg ikke så mye», sier Kent. Cato legger til at han må varme opp etter en spesiell snutt på telefonen, mens Peter er litt mer usikker på hva hans rituale er.

I følge artikkelen fra 2012 så hadde du et rituale hvor du måtte pusse tenna rett før konserten, er det sånn fortsatt?

«Ja det gjør jeg fortsatt», sier Peter og Kent skyter inn at det har han aldri gjort og flekker et stakittgjerde med tenner som er ganske så godt vedlikeholdt. «Men det er ingen spesiell ting som jeg føler at jeg må gjøre», sier Cato og legger til at andre må kanskje gjøre enkelte ting for at ting ikke skal gå galt. «Vi liker jo å sjekke at alt teknisk utstyr fungerer like før vi går på scenen, men det er ikke et rituale i den forstand», sier Peter.

I 2012 så avslutta dere med hiten «City Boy» kan vi forvente oss det samme i dag?

«Den avslutter konsertene våre fortsatt», sier Peter og legger til at de har gjort noe spesielt med avslutningen.

Etter intervjuet så går DB ut i sola og gjør seg klar for lydprøver. Dagen er lagt opp til festivalstemning og plassen myldrer av frivillige studenter som gjør området klart for en god avslutning på semester og skoleåret.

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Idrett og trening får et kraftløft!

 På bildet: Robin-Andrè Due Hermann Vi var innom studentparlamentet og intervjuet Robin-Andrè, Leder for Velferdsutvalget …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *