onsdag , august 15 2018
Home / Avis / En annen type svane

En annen type svane

Skrevet av: Kay Erik Henriksen
Foto av: Vind IL, Gjøvik Swans
Illustrasjon av: Jeppe Fallet

Vårt eget amerikanske fotballag, Gjøvik Swans, har hatt en pangstart på sesongen i andre divisjon. De startet det hele med en sterk 26 – 6 seier over Oslo Vikings. Sist helg klarte svanene en enda sterkere prestasjon ved å vinne hele 50 – 0 over Tønsberg Raiders med blant annet en 70 yards kickoff return touchdown av Ole Martin Flåseth.

Nestemann ut på slakterbenken er Fredrikstad Kings i Fredrikstad og siste utfordrer som kommer til Vind Idrettspark for sesongen, er Lillestrøm Starfighters den 27. mai. I den anledning tok vi turen for å snakke med styreleder Arnstein Kolve og rekrutteringsansvarlig Petter Rønning hos Gjøvik Swans.

Gode resultater både på og utenfor banen

«Vi har hatt en enormt bra sesongåpning, og ting har virkelig gått vår vei både på og utenfor banen. Det er ikke bare på banen vi er opptatt av resultater. Vi kan vise til en formidabel medlemsvekst og har nå rundt 60 aktive spillere fra U17-lag til senior nivå», sier styreleder for Gjøvik Swans, Arnstein Kolve. I kampen mot Tønsberg Raiders forrige helg stilte Gjøvik Swans med hele 43 spillere mot Tønsberg sine 17 spillere.

 

«Vi har hatt et sterkt fokus på rekruttering både fra ungdomsskoler, videregående og fra Fagskolen Innlandet og NTNU. Vi begynner å bære frukter av det arbeidet, men vi er langt fra ferdig. Om vi har like god medlemsvekst gjennom sommeren og høsten, så kan vi virkelig få etablert et godt U17- og U19-lag og kanskje et andrelag på seniornivå, det hadde virkelig vært fett» sier Petter Rønning.

 

Bilde: Vind IL satser stort på Gjøvik Swans og tok de under sine vinger på slutten av 2016. Fra venstre: Daniel Kværndal Knutsen, Ketil Gjerde og Vegard Wahl

Tatt under vingene til Vind IL

Svanene har gjennomført noen omorganiseringer og har gått ifra å være ett studentlag til å bli medlem av en større og mer profesjonell organisasjon, Vind IL. Rett før nyttår ble det offisielt at Vind IL hadde tatt Gjøvik Swans under sine vinger. «Det å komme inn i en slik organisasjon gjorde alt mye enklere for oss. De har rutiner og ressurser vi bare kunne drømme om. Vi har også blitt tatt imot bedre enn vi noen gang kunne ha forestilt oss. De behandler oss som noen gullgutter og gjør alt de kan for at vi skal kunne prestere best mulig på banen. Jeg er storfornøyd med samarbeidet vi har hatt så lang, og det blir nok enda bedre», sier Arnstein med et stolt smil fra øre til øre.

«Men vi ønsker oss en større organisasjon innad i Swans. Selv om ting har begynt å gå vår vei betyr ikke det at vi kan hvile på laurbæra. Vi må fortsette å jobbe og fortsette å levere. Vi ønsker å gjøre NTNU, Gjøvik, Vind og mamma stolte, og da er det bare en ting som funker; hardt arbeid» sier Petter.

Livredd med ballen i hendene

Bilde: Nr 92 på Gjøvik Swans, Ole Martin Flåseth, scoret svanene sin første touchdown på kickoff return
Bilde: Nr 92 på Gjøvik Swans, Ole Martin Flåseth, scoret svanene sin første touchdown på kickoff return.

Ole Martin Flåseth hadde nok den mest imponerende scoringen under helgens kamp. Når han blir spurt om hvordan det føltes å ta imot ballen for så å løpe den 70 yards til en touchdown for Gjøvik Swans, så svarer han: «Jeg gikk fra å være livredd når jeg skjønte at ballen hadde retning til meg, til ekstase når jeg så at gutta pløyde veien for meg frem til scoring». Etter en liten prat med andre spillere på Swans, ble det konstatert at dette var den første scoringen i historien til Swans på kickoff return.

 

Populære blant innbyggerne i Gjøvik

Både Arnstein og Petter er storfornøyde med hvor mange som har begynt å møte opp på kampene og som følge med på laget. «Vi er nok ikke langt unna å være det laget i Gjøvik som trekker flest tilskuere, og målet skal være å være den som trekker desidert flest. Om flere følger oss på

facebook, så har vi muligheten til å bli størst der også». Swans har i dag 1 690 likerklikk på facebook-siden sin og stor aktivitet der.

 

Nå er det ikke lenge igjen til siste hjemmekamp for våre svaner mot Lillestrøm Starfighters, og den spilles på Vind stadion den 27. Mai, og vi håper så mange som mulig tar turen og heier svanene over mållinja. Vi i Fiber oppfordrer flest mulig til å ta turen for å se på en litt annen type svane.

 

 

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Søndags takter uke 10

Relatert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *