onsdag , august 15 2018
Home / Avis / Bryter kontrakten med studentene igjen!

Bryter kontrakten med studentene igjen!

Skrevet av: Kristian Elseth
Foto av: Kristian Elseth

Tirsdag 6. Juni sendte Gjøvik Kommune ut møteinnkalling for alle brukere av Campus Arena til møte den 8. Juni, midt i eksamenstiden.

Gjøvik Kommune bryter avtalen igjen

Fra idrettsgruppene for studenter ved NTNU var det Kay Erik Henriksen som møtte opp på vegne av Velferdsutvalget ved NTNU i Gjøvik. NTNU i Gjøvik og Studentsamskipsnaden i Trondheim har gitt midler for å utvikle og utbygge Campus Arena mot at student-frivilligheten ved NTNU i Gjøvik skulle få minst 12 timer jevnt fordelt med treningstid i uken mellom 16.00 og 22.00. Studentidretten har også i år fått tildelt ugunstige tider og ikke i nærheten av så mange timer som avtalen tilsier.

Fått treningstider i skoletiden

Det er Fllaks FK, SiG Håndball og NTNU Innebandy som har søkt om halltider i Campus Arena for å drive med sine aktiviteter. NTNU Innebandy har fått tildelt treningstid mellom kl 15-16 og er dermed utenfor tidsrammen som kontrakten mellom NTNU og Gjøvik Kommune, og Sit og Gjøvik Kommune tilsier. De har også fått dette tidligere år og har måtte avlyse halve treningsopplegget fordi at medlemsmassen, altså studentene,  har hatt undervisning i det gitte tidsrommet.

Risikerer å miste medlemmer for andre året på rad

Det er Gjøvik Kommune som tildeler treningstider i alle idrettshallene i Gjøvik, og mye av tiden har blitt gitt sent på fredag kveld hver uke. Gjøvik Kommune prioriterer yngre og toppidrett før alle andre idrettstilbud og siden studentaktivitet verken bedrives av yngre eller på et høyt nok nivå så blir prioriteringen deretter. Dette er veldig ugunstig da mange studenter drar hjem i helgene eller det er andre arrangement som arrangeres på denne tiden. SiG Håndball ser seg nødt til å avlyse disse fredags-treningene hvis det ikke blir funnet en løsning, siden det vil være et fåtall av medlemmene som kan møte opp. I hele foregående sesong 2015/16 så har SiG Håndball flyttet all trening til Tranberghallen, som ligger et godt stykke unna campus, og har dermed mistet rundt halvparten av sine medlemmer.

Gjøvik HK blir prioritert

Den store konkurrenten er Gjøvik Håndballklubb. De blir prioritert under tildelingen av halltid selv om det kan virke som om NTNU og Sit tilsammen har gått inn med like mye penger i Campus Arena som Gjøvik HK. Er det riktig at studentene skal bli underprioritert og bli tildelt dårlige tider år etter år bare fordi vi driver på et lavere nivå enn Gjøvik Håndball? Totalt har student-frivilligheten ved NTNU i Gjøvik fått 7 timer tildelt hvor halvparten av disse timene er på ugunstige tidspunkter og to av timene er før kl 16.

Nytt gulv i Campus Arena

Campus Arena har investert penger i nytt gulv som gjør det lettere for studentene å leie hallen til andre arrangementer. Det skal ha vært satt av tid i avtalen mellom NTNU i Gjøvik og Gjøvik Kommune om studentaktiviteter av ikke-idrettslig karakter i Campus Arena. Nå kan de tilby studentene å arrangere konserter og festligheter der, og det vil mest sannsynlig være mye billigere å leie der enn hos andre aktører da NTNU og Sit har et godt samarbeid med Campus Arena. Gulvet skal være på plass i September, og dette ser vi fram til!

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Søndags takter uke 10

Relatert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *