onsdag , august 15 2018
Home / Avis / 17. mai feiring på Huset

17. mai feiring på Huset

Over 300 studenter møtte opp på Studentenes hus Huset for å feire grunnlovsdagen i går. «Dette er en utrolig morsom dag å arrangere for studentene. Vi er veldige glade for at vi får gjøre det» sier bookingansvarlig på Huset Kristian Elseth.

Mange studenter valgte nok å bli værende i Gjøvik denne onsdagen for å feire 17. mai i eksamensoppkjøringen. Siden grunnlovsdagen havner midt i eksamenstiden og midt i uka i år så var det vanskeligere for studentene å reise hjem til familie og venner for å feire og dermed ble nok mange værende i Gjøvik.

Pølser og uteservering

Bilde: Huset er glade for å kunne arrangere 17. mai feiring for studentene. Fra venstre: Bookingansvarlig Kristian Elseth og Teknisk ansvarlig Alexander Johnson.

Huset holdt som vanlig åpent for 17. mai feiring med pølser og uteservering for de studentene som valgte å ta turen innom i går. «Jeg regner nok med at på det meste var det 220 studenter på feiringen, men det er ikke umulig at det var så mange som 350 studenter innom i løpet av dagen» sier Kristian fornøyd. Espen Haukåssveen var en av de som valgte å møte opp på feiringen på Huset. «Alle jeg kjenner som ikke dro hjem til 17. mai skulle på Huset, så da ble det naturlig for meg også å dra dit» sier Espen.

Fullt kjør fra start til slutt

«Baren i 1. etasje serverte som vanlig drikke til studentene og det var fullt kjør fra start til slutt» sier Kristian. Huset er vant til å servere store mengder med studenter og 17. mai var ingen unntak. «Jeg syns feiringen var bra» sier Espen og legger til at uteserveringen godt kunne vært utvidet og at det var litt mye kø i baren, men at feiringen i sin helhet var bra. «Selv om ting kan være vanskelig når det kommer så utrolig mange mennesker, så er det virkelig verdt alt arbeidet» sier Kristian med en fornøyd smil. Husetstyret startet selv med champagnefrokost kl 9 og det var god stemning fra Huset åpnet kl 12 til de stengte kl 17.

Ikke overrasket over oppmøtet

Når vi spør Espen Haukåssveen om han er overrasket over hvor mange studenter som møtte opp så sier han «Jeg var der i fjor også, og såvidt jeg husker så var det like mange der i fjor, så jeg ble ikke overrasket over hvor mange som kom». Dette er en fast tradisjon for Huset som mange studenter benytter seg av og som ble startet for lenge siden. Når vi spør Kristian Elseth i Husetstyret så kan han ikke si sikkert hvor lenge denne tradisjonen har vært på Huset, men han er ganske sikker på at dette er noe som Huset kommer til å arrangere for studentene i mange år fremover.

 

Skrevet av: Kay Erik Henriksen
Foto av: Kristian Elseth

About Kay Erik Henriksen

Økonomisk ansvarlig for Mediehuset Fiber og hobby-journalist/fotograf for studentmediene.

Check Also

Rett datamaskin, rett jobb.

Nå er tiden her igjen, tiden for nye datamaskiner til studenter over hele landet. Tilbud …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *